torstai 7. maaliskuuta 2013

Ihanaa päivää naiset!

Minusta on valtava etuoikeus asua maassa, jossa voin nauttia omasta sukupuolestani ja sen tuomista ihanista asioista ja olla ylpeä siitä, että olen nainen. Naistenpäivänä voin miettiä, mitä kukkia saan ja huoleni tasa-arvoisuudesta rajoittuvat hyvin pitkälti siihen, että naisen euro on n. 20c vähemmän kuin miehen... Helposti unohtuu se, mitä tämä päivä ajaa takaa. Että kyse ei ole jälleen yhdestä päivästä, jolloin kukkien, korttien ja suklaiden myyntiin saadaan nousupiikki.

Tuleeko joskus päivä, jolloin kaikki naiset voivat olla onnellisia siitä sukupuolesta ja asemasta, johon ovat syntyneet - en osaa sanoa, mutta sen tiedän, että meillä länsimaissa on hyvin paljon mahdollisuuksia auttaa ja edistää tätä asiaa. Ei anneta perimmäisten asioiden hautautua kukkamereen! (Eikä se tarkoita, etteikö niistä kukista voisi silti iloita - niin ainakin itse teen ;)

Naistenpäivän kunniaksi tuin YK:n tasa-arvojärjestön UN Womenin työtä naisten oikeuksien vahvistamiseksi Afganistanissa. Täällä pääset halutessasi tekemään samoin.

Ihanaa naistenpäivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for making my day!