lauantai 28. heinäkuuta 2012

2/3 Off Duty

Takana kaksi melkoisen rentouttavaa iltaa. Olemme olleet 2/3 lapsivapaalla nimittäin. Veimme isommat pojat perjantai-iltana, koko päivän kestäneen täydellisen ihanan uintiretken päätteeksi, anopille ja siellä he ovat viihtyneet tähän päivään asti. Ensimmäisenä iltana vaunuttelimme miehen kanssa ilta-auringon paisteessa kauppaan, vuodatimme huomiota Ollille (joka on muuten kovasti lähdössä liikkeelle) ja vauvan mentyä nukkumaan katsoimme yhdessä Olympialaisten avajaisia ja nautimme suunnattomasti hyvistä yöunista, sillä meillä vauva nukkuu paremmin kuin isoveljensä.

Eilen sitten nautimme toisesta peräkkäisestä vapaaillasta (kyllä, pelkän vauvan kanssa olo tuntuu aivan vapaaillalta, jos ihan rehellisiä ollaan) ja kokkasimme ihanan raikkaan kesäillan dinnerin, jonka nautimme vanhempieni kanssa kylmän valkoviinin kera. 

Halusimme äitini kanssa käyttää omassa keittiöpuutarhassamme kasvavaa (rehottavaa :D ) babypinaattia ja päädyin tekemään superherkullisen, mutta myös terveellisen kasvispiirakan. Pohja on valmistaikinasta, joten piirakka valmistui myös älyttömän nopeasti. Yhtä hyvin pohjan voisi tietenkin tehdä itse ja simppeli pate brisee olisi varmasti oikein toimiva. 

Pinaatti-feta-tofupiirakka



Pohja:

1pkt ruis-perunataikinaa

Täyte:

kunnon nippu babypinaattia
1 pkt fetajuustoa
1 pkt pehmeää tofua
1,5dl luomu kermaa
1,5dl luomu Goudaraastetta
1 kananmuna
valkopippuria
valkosipulia maun mukaan
suolaa maun mukaan

Huuhtele pinaatti ja paista pannulla nokareessa voita. Muussaa feta ja tofu ja sekoita keskenään. Levitä vuokaan painellun piirakkapohjan päälle, levitä joukkoon pinaatti. Riko kananmuna pieneen kulhoon ja riko rakenne, sekoita joukkoon kerma. Mausta. Kaada täytteiden päälle ja levitä päälle vielä kevyt kerros goudaraastetta. Paista hieman reilussa 200 asteessa n. 20 minuuttia/niin kauan kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja piirakkatäyte on hyytynyt. 

Tarjoile raikkaan salaatin kanssa:



Tämä päivä olisi tarkoitus viettää keskiaikaisissa tunnelmissa, mutta siitä lisää myöhemmin. Nyt pian, pian hakemaan muruset kotiin!

3 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen blogi!! Ja kiva nähdä sinunkin kuvasi :)

    terq. tahdenlento

    VastaaPoista
  2. Kuulumiset paivitetty. Ihanaa etta kirjoitat taas :) Onnea ja menestysta aitiyden opetteluun. Tassa hommassa ei ole kylla ikina valmis, ja opittavaa todellakin riittaa jokaiseen paivaan. Kamalaa ja ihanaa samanaikaisesti.

    Sari

    VastaaPoista
  3. Olivia ja Sari <3 Mukava, että löysitte paikalle!

    VastaaPoista

Thanks for making my day!