maanantai 10. syyskuuta 2012

Fast Life and Fast Food

Futisäiti, lätkä-äiti, jumppaäiti, muskariäiti, yleisurheiluäiti... Siihen päälle vielä omat harrastukset, niin ihan kiitettävän kiireiseltä ainakin tämä syksy vaikuttaa. Mangon vanha takki löytyi kaapin perältä ja mun mielestä se toimii tänä syksynä oikein hyvin tuollaisena rennompana "soccer-mom" takkina, kun riennän kaukalon reunalta marakassia heiluttelemaan. Plussana, että toimi myös yogapantsien ja Conversejen parina. Ei sillä, että mä siis ikinä menisin ulos ovesta verkkareissa ;)

Mun kiireisen arjen pelastajat (Iuotettavien, moneen menoon taipuvien vaatekappaleiden lisäksi ;) ovat ehdottomasti nopeat ruoat, jotka vaativat mahdollisimman vähän esivalmisteluja ja sen lisäksi valmistuvat mielellään aikalailla kokonaan uunissa sen enempää vahtimatta. Koska sillä välin, kun ruoka on uunissa mä ehdin tekemään jotain muuta olennaista, kuten esim. syöttämään vauvan ;) Mä olen ehdottomasti pro-mahdollisimman vähän lisäaineita, mahdollisimman tuoretta jne. mutta välillä puolivalmiin apuna käyttäminen saattaa olla juuri se arjen pelastaja. Ja juuri niin kävi tämän ruoan kanssa, kun koko päivän asioilla juossut, supernälkäinen perhe saapui kotiin. Ja koska se oli superherkullista sen superhelpon lisäksi, niin mun on pakko jakaa se teille. Ehkä joku muukin busy person saa siitä nopean herkkuruuan jonain kauniina syysiltana :)

Superhelppo moussaka

2 munakoisoa
400g jauhelihaa (itse käytin kalkkunaa, koska emme syö punaistalihaa)
1 sipuli
2 prk Lidlin Arrabiata pastakastiketta (paras valmispastakastike mitä on, honest to God)
juustoraastetta maun mukaan

Leikkaa munkoisot n. pikkurillin paksuisiksi viipaleiksi. Silppua sipuli. Ruskista jauheliha, kuullota sipuli öljyssä. Lisää pastakastike. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä, kaada pohjalle 1/4 kastikkeesta, lado päälle munakoisoviipaleet, jatka näin pari kerrosta ja päätä kastikekerroksella. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225 asteessa n. 30 minuuttia. (Tässä ajassa ehtii hyvin täyttämään astianpesukoneen/syöttämään vauvan/vaihtamaan yhden vaipan/lukemaan yhden kuvakirjan sekä pyöräyttämään ruuan kylkeen tzatzikin sekä fetasalaatin - tai sitten vaan istahtaa keittiönpöydän ääreen lukemaan syksyn muodista ;).Välillä mutkien oikominen on hyvästä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for making my day!