maanantai 20. elokuuta 2012

DIY: Memory Board

Muistitaulusta tuli paljon kyselyjä, joten tässä ohjetta. Tämä on projektina todella simppeli, joten onnistuu ei-niin-kätevältäkin :)

Tarvikkeet:

-styroksia, paksuus n. 2,5cm (rakennusliikkeistä)
-sopiva pala kangasta: taulun koko + n. 4cm kiinnitysva4raa, mielellään kestävää puuvillaa tms.
-kuminauhaa halutussa värissä ja tarvittava määrä, riippuu taulusi koosta, itse käytin n. 4m lastenhuoneen 124x60 tauluun (käsityöliikkeistä)
-verhoilunauloja (käsityö- tai askarteluliikkeistä)
-niittipyssy (askartelu- ja rakennusliikkeistä)


Ja näin se käy:

1. Ota mitat haluamastasi kohteesta ja mieti sopiva taulun koko, leikkaa styroksista sopiva pala.

2. Leikkaa kangas oikean kokoiseksi, muista jättää reunoille n. 4cm kiinnittämis/kääntövara. Siksakkaa tarvittaessa kankaan reunat purkautumisen estämiseksi.

3. Kohdista kangas styroksin päälle ja kiinnitä reunat niittipyssyllä kääntöpuolelle. Kannattaa toimia niin, että ammut ensimmäisen niitin alas keskelle, seuraavan vastakkaiseen kohtaan jne. Näin saat mahdollisimman tasaisen tuloksen. Älä venytä kangasta liikaa, mutta älä myöskään jätä sitä löysälle. Ja jos tulee ryppyjä, niin no sweat. Niitti lähtee helposti pois ja voit yrittää uudelleen :)4. Kiinnitä kuminauhat:

- päätä, miten tiheästi haluat nauhojen risteävän (mielestäni, jos käyttää kuviollista kangasta, on parempi tehdä isompia rakoja - tämä myös mahdollistaa isompien "aarteiden" kiinnittämisen taululle, mikä on ehkä näppärää, jos kyseessä on lastenhuoneen taulu)
- jaa taulun leveys niin monella ruudulla kuin haluat tauluun leveyssuunnassa esim. 124/8= 15,5cm eli nauhat lähtevät aina 15,5cm päässä toisistaan
- merkkaa nauhojen kohdat kääntöpuolelle - aloita aina kulmasta, kiinnitä pää niittipyssyllä ja vedä kuminauha tiukasti merkkien väliltä (jos kiinnität kuminauhat liian löysälle eivät ne pidä tavaroita paikoillaan, huomioi myös, että kuminauhat löystyvät jonkin verran käytössä), kiinnitä toinenkin pää vastakkaiselle puolelle, esimerkissä 15,5cm päähän kulmasta
- kiinnitä risteävät kuminauhat samalla tavalla5. Kiinnitä kuminauhojen risteyskohtiin verhoilunaulat6. Kiinnitä taulu seinään ja koristele se inspiroivilla kuvilla, rakkailla muistoilla, lasten askarteluilla, tärkeillä papereilla tms. käyttötarkoituksen mukaisesti (tai vaikka kaikilla näistä, kuten meidän lastenhuoneessa ;)

3 kommenttia:

 1. Tämä muistitaulu on todella hieno! Itse asiassa vähän vastaava tehtiin joku aika sitten täkäläisessä suositussa tv-sarjassakin (Kirstie's Vintage Home), mutta itse tykkään kyllä enemmän sinun versiostasi :).

  Mistä olet muistitaulun kankaan löytänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon N!

   Taulun kangas löytyi jo joskus talvella ihan paikallisesta Eurokankaasta, mutta samaan kankaaseen törmäsin myös taannoisella Englannin matkallamme ja selvisi, että kangas on brittiläisen Prestigious Textilen (www.prestigious.co.uk) "Atlas".

   Poista
 2. Kiitos! Täytyy käydä huomisella kaupunkireissulla kurkkaamassa jos tuota kangasta olisi John Lewisilla. Samasta paikasta olen ostanut Prestigious Textilen kangasta aikaisemmin, joten hyvällä tuurilla saattaa tuotakin löytyä.

  VastaaPoista

Thanks for making my day!