torstai 16. elokuuta 2012

Kitchen Garden

Tämän kesän viimeinen perunasato on nyt käytetty. Onneksi vielä on porkkanaa, kukkakaalia ja punajuurta niiden perinteisten yrttien ja salaattien lisäksi.

Keittiöpuutarhasta on kyllä ollut valtavasti iloa meille kaikille! Äitini on pitänyt pientä kasvimaata niin kauan kun muistan ja itse innostuin puuhasta pari vuotta sitten. Nykyisin meidän puutarhamme koostuu eri kokoisista istutuslaatikoista, joissa rikkakasvit ja tuholaiset on helpompi pitää aisoissa kuin kasvimaalla. Laatikot nikkaroitiin itse, mutta samantapaisiahan löytyy esim. Kekkilältä.

 Babypinaattia ja tilliä. Ollaan kohta ihan Kippari Kallena ;)

Salaattilaatikko ja lasten lemppari, ruohosipuli jota he syövät suoraan maasta. Salaattilajikkeina lehtisalaatti, lollo rosso ja tammenlehti, joka on jo lähes kokonaan syöty.

 Punajuuria, eivätkö olekin kauniita?

Viimeinen perunasato Pikku N.:n avustuksella maasta nostettuna.

Oman maan perunat ja porkkanat maistuvat ihanalta lohikeitossa!

Nyt pitäisi sitten keksiä herkkuja punajuurista ja pinaatista. Onko teillä jotain lemppareita?

4 kommenttia:

 1. Voi että, hyötypuutarha! Mä niin odotan, että saan perustaa uuden talon pihalle joskus sellaisen. Punajuuret on ihania paahdettuina, vuohenjuustolla gratinoituna. Samoin vuohenjuustoinen punajuurikeitto on hyvää.
  Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 2. Nyt vasta pääsin tänne asti :) Ihana uusi blogi, merkkaanpas tämän blogiluettelooni niin muistan käydä jatkossakin!

  VastaaPoista
 3. TainaO: Oih, minäkin rakastan punajuurten ja voimakkaiden juustojen yhdistelmää!

  Hepsu <3

  VastaaPoista
 4. Mä teen usein punajuuri-vuohenjuusto-jauhelihapaistosta. Kaikki mausteiden (mm. timjami) ja kerman kanssa vuokaan limittäin ja sitten vain uuniin niin kauaksi aikaa, että alkavat rusehtaa. Tosi hyvää! Rakastan punajuurta mutta vihaan niiden kuorimista. Siksi käytän usein kaupan esikypsennettyjä versioita. Ei tarvii kuoria, ainoastaan viipaloida tai raastaa.

  VastaaPoista

Thanks for making my day!