sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Pitkä viikonloppu

Olen varmasti aiemminkin fanannut tästä samasta asiasta, mutta entisen vuorotyöläisen vaimona yhteiset viikonloput ovat vain jotain niin ihanaa. Pitkät viikonloput, jotka saadaan viettää yhdessä. Joko superbusynä tai sitten ihan vain lööbaillen. Ah, mitä luksusta!

Kuten aina, oma viikonloppuni alkaa jo perjantaina. Tosin tällä viikolla jouduin kyllä hoitamaan poikkeuksellisesti työasioita myös vapaapäivänäni, mutta eipä se ihmeemmin haitannut. Torstaina töissä oli poikkeuksellisen pitkä päivä, joka jatkui tulikuumassa junassa (jostain syystä eräs nainen koki tarpeelliseksi sulkea ainoan osastossa auki olleen ikkunan - ehkä sille +25 oli jotenkin viileä tjtn?) autocorrectin kanssa tapellessa. Yritin epätoivoisesti lähettää tärkeää meiliä englanninkieliselle asiakkaalle ja autocorrect teki siitä vähintäänkin, hmmm, jännittävää. Ihmettelin, kun mies soitti minulle ja vaati tietää harvinaisen eksaktia aikaa, jolloin olisin kotona - ajattelin, että se lasten kanssa jo ihan ranteet auki ja hyppäänkohtaikkunasta-vaiheessa - mutta se selvisikin, kun tuli kotiin ja pöydässä odotti juuri uunista tullut miehen itse leipoma pizza sekä huurteinen Happy Joe -omenasiideri. Mikä täydellinen alku viikonlopulle!

Perjantaina suunnistimme pienempien poikien kanssa leikkitreffien merkeissä piknikille kaupungin parhaaseen piknikpuistoon. Lapset eivät ihmeemmin viihdyttämistä kaivanneet, mutta omapäinen Omppu piti äidin kaukana turhasta viltillä lekottelusta ollen milloin tippumassa järveen, milloin jäämässä lenkkeilijöiden/pyöräilijöiden alle tai syömässä ihmisruokavalioon kuulumattomia "herkkuja" :P Päivä jatkui vielä pienellä shoppailulla, ensin kirppiksellä ja sitten vaatekaupoilla. Oma työvaate (siis se siistimpi asiakaskäyntikelpoinen) varastoni kaipaa kipeää täydentämistä... Mutta kun etsimällä etsii, niin eihän silloin ikinä löydä. Mukaan tarttui ainoastaan valkoinen t-paita ja huippulöytö eli supermageat Your Facen sandaletit, joissa on "käärmeennahkaa" (nämä -60% alesta, joten jippijaijei ja heikunkeikun tälle löydölle) - ne ovat juuri omiaan pikkumustan kanssa juhliin tai viemään tylsän farkkuasun "seuraavalle tasolle". Juuri sellaisia sandaletteja olen etsinyt jo pitkään!


Lauantain PikkuN. vietti mummin ja papan kanssa (Luken vuoro oli jo edellisenä päivänä), joten me vietimme aikaa vanhimman ja nuorimman kanssa. Kävimme kävelyllä puistossa sekä tarkistamassa lelukaupasta, että mitenkäs paljon poika vielä rahaa tarvitseekaan säästökohteena olevaan legopakettiin. Luke sai perjantaisesta "työnteosta" palkaksi 10 euroa, joten nyt on säästöpotti melkein kasassa ja poika niin kovin ylpeä :) 

Sunnuntai oli sitten lasten päivä: aamupäivällä suuntasimme Perhepuiston perhepäivään, jossa pojat pääsivät touhuamaan kaikenlaista hauskaa poniratsastuksesta jalkapalloharjoitteluun, ja iltapäivällä minulla ja isommilla pojilla oli sitten yhteiset leffatreffit. Leffana oli Salainen valtakunta, joka oli pikkutuomareiden mielestä oikeinkin erinomainen. Illalla lähdimme sitten vielä juoksulenkille. Vanhin meni potkulaudalla, keskimmäinen pyörällä ja nuorimmainen kulki miehen työntämissä juoksurattaissa. Itse jatkoin vielä parisen kilometriä pururadalla sen jälkeen, kun mies ja lapset kääntyivät kotia kohti. Minitriathlon harjoittelu siis etenee - hitaasti, mutta ainakin semivarmasti ;)

Tästä päivästä on tulossa normipäivä - luvassa on pyykinpesua sekä asiointia kaupungilla pienimmän ja keskimmäisen kanssa sillä välin, kun mies opiskelee ja esikoinen on eskarissa. Illalla voisi leipoa raparperipiirakkaa.

Aurinkoista alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for making my day!