perjantai 22. helmikuuta 2013

Ekat popot

Olli otti ensimmäiset haparoivat askelensa pari viikkoa sitten. Viime viikolla kävimme sitten ostamassa ensimmäiset kengät.

Calossin ihana Riitta antoikin minulle hyvät ohjeet ensikenkien valintaan, tässäpä nämä teille lukijoilleni jaettuna. Kiitokset Riitalle hyvästä infosta ja jälleen kerran mahtavasta palvelusta! 

Ensikenkien valinta:

- oikean koon valinta on kaiken a ja o - mielikuva lapsen jalkojen kokonumerosta voi heittää reilustikin todellisesta ja usein pelkästään arviolta tai ihan sovittamallakin ostettu kenkäpari voi olla aivan väärää kokoa (lapsi kun ei kerro ovatko varpaat kippurassa) 
- ensikengät kannattaa ehdottomasti ostaa liikkeestä, jossa lapsen jalat sekä kengät mitataan 
- verkkokaupasta ostettaessa jalat voi mitata kotona esim. piirtämällä jalkaterän kuvan paperille (mitatessa täytyy olla tarkkana, että lapsen varpaat ovat suorassa) 
- ensikenkiin sopiva käynti- ja kasvuvara on n. 1,5 cm - 1 cm on turhan niukka, koska pienten jalat kasvavat nopeasti ja jalat saavat useimmiten hieman lisää kokoa jo pelkästään kävelyn aloittamisen seurauksena, liian reilu koko taas tekee lapsen kävelyharjoittelun kömpelöksi 
- paras materiaali on laadukas nahka (myös sisävuoreltaan!) 
- kenkien lestin tulee olla suora ja pohjan taipuisa, jotta jalkojen pienet lihakset pääsevät liikkumaan ja vahvistumaan 
(Tämä kaikki koskee nimenomaan terveen lapsen ensikenkien valintaa. Mahdollisissa jalkojen asentovirheissä ja kehityshäiriöissä voidaan tapauskohtaisesti suositella hyvinkin jäykkiä kenkiä).

Tarkat mittaukset molemmista jaloista

Onpas tämä jännää, tekisi mieli kurottaa ja katsoa mittakeppiä lähemmin...
Riveittäin ihania ensikenkiä...


Miten niitä askelia uskaltaa tällaiset kummastukset jalassa ottaakaan?

Lopulta päädyimme Bisgaardin ihaniin klassisiin karkkikenkiin.
Nyt ollaan kotona harjoiteltu kenkien pitämistä, mutta niillä kävely on vielä kovin epävarmaa... Mutta eiköhän se pian jo suju, kun poitsu tottuu. Oli kyllä loistava osoitus, miksi kengät kannattaa ostaa asiantuntevasta liikkeestä, jossa sekä kenkä että jalka mitataan, sillä Ompun kengän koko oli 22, mutta toisilla merkeillä ko. koko oli vielä turhan iso, mutta edellinen taas jo liian niukka. Itse olin pelkän jalan mittaamisen perusteella arvioinut kooksi 20... Kapoiselle jalalle Bisgaardin 22 olivat juuri sopivat. Ja ovathan nuo melkoisen söpöt pienen pojan ensikengät.

Ihastuttavaa viikonloppua kaikille!

4 kommenttia:

 1. Ihana humppatukka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nyt on itse asiassa humppatukkakin leikattu ison pojan tyyliin, kun poitsu pääsi viikko sitten ensimmäistä kertaa parturiin, niin on vauvahaivenet poissa...

   Poista
 2. Mekin kävimme tällä viikolla kenkäostoksilla. Päädyin ostamaan kengät jo nyt 8kk iässä, kun poika varvistaa hyvin herkästi ja joka paikkaa vasten pitää nousta seisomaan. Meille kotiutui Superfitin ensiaskelkengät koossa 19.

  Ollin kengät on tosiaan kuin karkit.

  VastaaPoista

Thanks for making my day!