lauantai 16. helmikuuta 2013

It's a Hair ThingKuin parhaimmassakin rakkausdraamassa meillä on huonoja päiviä, kun kumpikaan ei pelaa samassa joukkueessa ja toinen on täysin taipumattomalla tuulella ja sitten meillä on niitä tajunnan räjäyttäviä hyviä päiviä, jotka saavat hehkumaan ja olon tuntumaan upealta. Hehe, okei aika huono aloitus. Seuraa siis asiaa hiuksista, jotka on mulle sellainen ikuinen viha-rakkaussuhde...Hiukseni ovat juuri kasvaneet pitkiksi, kun taas hetkellisen mielenvikaisuuden kourissa napsaisin ne kesäkuussa pitkäksi polkaksi. Hiukseni onneksi kasvavat nopeasti. Ja toisaalta se, että koen aina suurinpiirtein kerran puolessatoistavuodessa tuollaisen hetkellisen järjen pimentymisen, saattaa olla myös osasyynä siihen, että ne kasvavat niin nopeasti. Hiukseni ovat luonnostaan paksut, maantienharmaat, "jouhimaiset" ja jotain luonnonkiharan ja suoran väliltä. Tällä hetkellä hiuksistoni on toipumassa jälleen yhdestä megalomaanisesta imetyksen aikaisesta hiuskadosta sekä saman hormonimyrskyn aiheuttamasta kuivasta kaudesta... Tämä on saanut kokeilemaan osaltaan uusia tuotteita sekä lisäksi mm. välttämään/vähentämään hysteerisenä kaikkia kuluttavia käsittelyjä, kuten kuivaamista, vaalentamista ja suoristamista


Minulla on muutama suosikkituote, joita ilman en pärjää. En ole kovinkaan merkkiuskollinen jotain tiettyä tuotesarjaa kohtaan. Koen itseasiassa, että välillä on tarpeen kokonaan vaihtaa tuotesarjaa. Tällä hetkellä suosikkini ovat Tigin hiuksiin ennen kuivaamista ja suoristamista laitettava geeli, joka edesauttaa niiden suorina pysymistä sekä suojaa kosteudelta ja kuumuudelta, Schwarzkopfin seerumia käytän viimeistelyyn, laitan sitä hiusten pituuksiin ja latvoihin saadakseni aikaan terveen luukin ja luonnollisen kiillon (tämä on mun uusin fiksaationi ja the bomb, hinta-laatusuhdekin mieletön!), kolmanneksi on sitten Klippoteketin kuivashampoo, joka on mun essential, kun haluan laittaa hiukset kiinni "kuohkealle" nutturalle. Lisäksi pelotan aina välillä keltaisen sävyn pois hopeashampoolla, viikottaista käyttöä pyrin välttämään, koska parhaimmatkin kuivattavat ainakin omia, huokoisia hiuksiani aivan liikaa. Suosikkini tältä saralta on Paul Mitchell. Hiusnaamioissa luotan Lushin Retreadiin, jota käytän kuuriluontoisena tehohoitoaineena. Shampoissa ja hoitoaineissa tykkään tällä hetkellä Aussien Miracle Moist -sarjan tuotteista, joka on tuntunut siltä oikealta tähän post-imetys hiuksistooni ja sen tarpeisiin.


Hiustenlaittamisen suhteen olen totaalisen kaavoihini kangistunut, sillä oikeastaan minulla on neljä tapaa laittaa hiuksiani.

Jonkinlaisella nutturalla, nöttörällä tai ponnarilla

 Auki, kiharrettuna tai suoristettunaOsittain kiinni, tavalla tai toisella.

 Ja aivan liian usein:
Vieressä olevan kuvan tilanne on se, mikä vallitsee aika lailla tälläkin hetkellä. Imetyksen jäljiltä hiukset ovat siis kärsineet, kuivat ja hapsottavat, lisäksi ne sähköistyvät helposti, mitä ongelmaa minulla normaalisti ei juurikaan ole. Tällainen kuontalon kärsimysnäytelmä on melkoista horroria sellaiselle, joka on tottunut siihen, että hiukset ovat vahvat ja paksut. Onneksi tiedän kokemuksesta, että muutama kuukausi ja ollaan taas normaalitilanteessa, imetyshän on loppunut jo muutama kuukausi sitten, joten tässä ollaan jo hyvää vauhtia palaamassa normaaliin :) Etsinnässä on joka tapauksessa viimeistelytuote, joka kiinnittäisi fly awayt (mikäs tälle on suomalainen termi?) ja ehkäisisi sähköittymistä, niin että pinta ei olisi tuollainen hapso. Otan siis mielellään vastaan tuotevinkkejä :) Lisäksi pitäisi taas kevään kunniaksi miettiä hiustenleikkausta, kuinka paljon pois? Otsatukkaa vai ei? Sinänsä on aika järjetöntä, miten syvällisesti mä tätäkin asiaa pohdin, sillä tein niin tai näin, aina mä kadun sitä jo sillä hetkellä, kun astun kampaamosta ulos :D

Mites te ja teidän hiukset, onko teidänkin yhteiselonne yhtä angstista kuin Kotikummussa tuppaa olemaan? ;)

8 kommenttia:

 1. irtohiukset... ihmettelen usein lukiessani, miten et mukamas osaa suomea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suomennoksesta. Tosin mielestäni tuo ei kyllä ole terminä yhtä kuvaava kuin englanninkielinen.

   Minulla on paljon amerikkalaisia ystäviä, lasteni kummivanhemmat ovat myös englanninkielisiä, samoin pikkusiskoni aviomies, joten heidän kanssaan tulee käytettyä englantia päivittäin, facebookissa lähinnä ja usein myös skypessä. Jotkin asiat on vain mielestäni helpompi/osuvampi ilmaista englanniksi ja sitten on joitain ilmaisuja/termejä, jotka mielestäni vain suomentuvat todella huonosti, kuten juuri tuo fly aways.

   Poista
 2. Sinä sentään uskaltaudut silloin tällöin kokeilemaan jotain muutosta. Mä en ole uskaltanut sitten vuoden 2003! Pätkäisin silloin superpitkät hiukset "tavallisen" pitkiksi. Välillä haaveilen pitkästä polkasta joka olisi leikattu takaa vähän lyhyemmäksi ja pitenisi eteen. Mutta en uskalla :D Olen varma että katuisin juurikin heti kampaajalta poistuttuani.

  Olen imettänyt meidän pientä pian 2kk, mutta vielä en ole huomannut sen vaikuttaneen millään tavalla hiuksiini. Onko sinulla imetyksen vaikutus näkynyt hiuksissa pian imetyksen aloittamisen jälkeen vai vasta myöhemmin? Jos kohtalaisen paksut hiukseni alkavat tästä harvenemaan, päädyn ehkä kokeilemaan sitä polkkaa. Ehkä :)

  Shampoona käytän samaa Paul Mitchelliä ja hoitoaineena Color Mask Silveriä. Käytän noita joka pesulla, että saan voimakkaan punapigmentin aiheuttaman keltaisuuden pysymään edes hiukan kurissa. Mun hiukset kestää hyvin pesua noilla, eivätkä kuivu. Arkena hiukset ovat useimmiten ponnarilla, joskus auki tai simppelillä nutturalla. Juhliin askartelen yleensä näyttävämmän nutturan, sillä haluan juhlakampauksen poikkeavan arkihiuksista.

  Mielestä sulle sopii tosi hyvin hiukset osittain kiinni. Kaunein kampaus näissä kuvissa onkin mielestäni siinä, jossa Ollilla on turkoosi pipo. Kaunis kuva muutenkin :) Pakko vielä kysyä, että onko Ollin söpö "laittamaton irokeesi" kasvanut ihan luonnostaan noin? Ihana <3

  Sori pitkä kommentti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla imetyksen aiheuttama hiustenlähtö on yleensä alkanut siinä 6kk tienoilla. Tosin Ollin kanssa alkoi jo hänen ollessaan 4kk, en tiedä, oliko sitten osuutta asiaan sillä, että Olli oli kolmas lapsi - ja toisaalta mulla ikääkin paljon enemmän kuin kahden ensimmäisen syntyessä.

   Mulla on tosiaan todella huokoiset hiukset, jotka kuivuvat todella herkästi, muuten itsekin käyttäisin joka pesulla, sillä hiukset todellakin ehtivät kellastua :P Mutta parempi vähän keltaiset terveet hiukset kuin kuivat kylmän blondit...

   Ollilla oli tosiaan ihan luonnostaan kasvanut keesi, nyt on tosin kasvanut jo sivuilta sen verran, että enää ei ole niin selkeä. Tuo kuva on muistaakseni marraskuuulta... Oli kyllä mainio ja keräsi paljon kommentteja tutuilta ja tuntemattomilta :)

   Kiitos pitkästä kommentista! Sitä oli kiva lukea :)

   Poista
 3. Mä löysin huippukampaajan, joka on Kerastasen kouluttaja. hän etsi minulle tasan oikeat Kerastasen tuotteet ja voi taivas miten mä rakastan mun hiuksiani nykyään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Hyvän kampaajan löytäminen on kyllä kultaakin kalliimpaa...

   Poista
 4. Oletko kokeillut kookosöljyhoitoa hiuksiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole, mutta täytyy ehdottomasti ottaa selvää! Kiitos vinkistä!

   Poista

Thanks for making my day!