tiistai 6. marraskuuta 2012

Let it Snow!

Mikä joulun tuntu onkaan ilmassa heti, kun maa muuttuu valkoiseksi. Lapsemme missasivat ensilumen, kun olimme niihin aikoihin reissussa, joten tänään meillä oli kaksi hyvin innokasta pientä ulkoilijaa. Myös Olli sai ensikosketuksen lumeen, kun pari lumihiutaletta tipahti pikkuisen kasvoille. "Hööhöö", tuumasi Olli. 

Tällaisina tuiskupäivinä on mun mielestä erinomaisen hauskaa valmistella joulua lasten kanssa (tai yksinkin tietty ;). Mä olen ehdottomasti diy-tyyppi henkeen ja vereen, mutta lasten kanssa askarrellessa less is more. Turhan monimutkaisissa jutuissa lapset vain turhautuvat ja pipo alkaa kiristää. Mutta olishan tietysti kiva, jos saisi jotain nättiäkin aikaiseksi. Viime syksynä keksin lasten kanssa isänpäivän metsäretkellä käpylehmiä askarrellassani, että miksei niistä voisi tehdä poroja. Niinpä me sitten kannoimme metsästä muovikassillisen käpyjä ja risuja kotiin, laitoimme ne kuivumaan ja sitten spraymaalasin ne valkoiseksi, en ihan peittäväksi, sillä halusin enemmän "huurteisen" vaikutelman. Sen jälkeen alkoi lasten osuus :)

Tarvikkeet:

- kuusen käpyjä

- mustikanvarpuja
- ohuita tikkuja
- valkoista spraymaalia
- paperiliimaa
- kontaktiliimaa tms. vahvaa liimaa
- glitteriä (hopeinen olisi mun ehdotus, mutta lapset halusivat ehdottomasti kultaista, kun sehän on parasta - turhaan yritin enää siinä vaiheessa myydä hopeaa platinana ;)


 Jalat kiinnitetään kontaktiliimalla, "suomujen" väliin.
 Mustikanvarvuista tehdään sarvet, nämäkin kiinnitetään kontaktiliimalla.

Sillä välin, kun vanhempi tekee glitterkäsittelyn poroille (etteivät herkät varpusarvet taitu), voivat pienemmät kätöset pyöritellä glitteriä pikkukeppeihin. Tyyli on molemmissa sama: paperiliimaa pintaan ja sitten hilettä kiinni.

Seuraksi voi tehdä myös männynkäpyjä ja pikkukeppejä ja sitten koota kaikki nätiksi asetelmaksi kauniille tarjottimelle tai lautaselle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for making my day!