torstai 15. marraskuuta 2012

Tortilla Soup

Jotkin ruuat yksinkertaisesti kuuluvat kylmään vuodenaikaan. Ne saavat veden lotinan ränneistä tai pakkasen paukkeen nurkissa tuntumaan ever so slightly paremmalta. Mulle tortillakeitto on yksi näistä ruokalajeista. Tästä on versioita vaikka ja kuinka monta, toiset käyttävät pehmeitä tortillalevyjä ja toiset rapeita sipsejä. Omassa muunnelmassani on jotain siltä väliltä. 





Tortillakeitto

5kpl vehnätortilloja
oliiviöljyä
sormisuolaa
1 keltainen sipuli
1 punainen chilipalko, lihat raavittuna
1 vihreä paprika
4 valkosipulinkynttä
1 ps pakastemaissia
2 prk Go Green mustia papuja
2 tlk luomutomaattimurskaa
5dl kasvislientä
tuoretta korianteria ja lehtipersiljaa
cayennepippuria
puolikkaan limen mehu

Tarjoiluun ranskankermaa, limelohkoja ja chilijauhetta.
 


Kuutioi sipuli ja paprika, hienonna valkosipuli ja chilin hedelmäliha, kuullota pannulla tilkassa oliiviöljyä. Lisää joukkoon kasvisliemi ja anna kiehahtaa lievällä lämmöllä.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Revi tortillalevyt n. suunpalan kokoisiksi paloiksi leivinpaperin päälle, pirskottele päälle oliiviöljyä ja kevyesti sormisuolaa. Siirrä uuniin ja anna paahtua pinnalta kevyesti.



Lisää keittoon tomaattimurska ja pakastemaissit, mausta. Keitto on mielestäni parhaimmillaan pehmeän tulisena. Lisää loppuvaiheessa joukkoon huuhdellut pavut ja limen mehu.



Annostele kulhoihin, ripottele pinnalle tortillalastuja, laita päälle vielä nokare ranskankermaa, jonka pinnalle voi ripotella chilijauhetta ja viereen limenlohko. Nauti ja muista santsata!



---- RESEPTI ON SUPERNIRSON 6 -VUOTIAAN HYVÄKSYMÄ----

4 kommenttia:

  1. Oi nam, tää näyttää ihan superherkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Tuo viimeinen lause sai minut vakuuttumaan, että tätä pitää kokeilla. Sinulle on haaste blogissani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu teilläkin :) Kiitos haasteesta, täytyy paneutua siihen joku päivä!

      Poista

Thanks for making my day!