tiistai 8. tammikuuta 2013

Hoitolaukussa

Mulle tuli aika mielenkiintoinen kysymys siitä, millaisen arsenaalin kanssa yleensä tuolla menoissa kolmen lapsen kanssa liikun. Minulta sattuikin juuri löytymään reissussa juuri ennen paluumatkaa ottamani kuva hoitolaukkuni sisällöstä, nappasin sen, kun en itsekään voinut uskoa, millaisen määrän kamaa Storksakini oikeasti vetää sisäänsä, kun sen näin viiden vuoden käyttökokemuksella pakkaa :D

Oikeasti lasten määrä ei ihan hirveästi vaikuta kaman määrään, koska isommat lapset eivät enää hirveästi varautumista vaadi ja jos mennään pidemmälle, niin heillä on aina omat reput, joissa kuljettavat omat tavaransa. Hoitolaukussa kulkevat siis lähinnä vauvan ja minun tavarani, muutamien yhteisten varusteiden lisäksi. Valkoiset numerot kuvaavat tavaroita, jotka ovat hoitolaukussani aina "vakiovarusteina", mustilla numeroilla merkityt lisään laukkuun silloin, kun olemme lähdössä pidemmälle reissulle.


1. pieni värikynäpaketti 2. kertisvaippoja, kotona kestoillaan - reissun päällä käytetään ekologisempia Muumi tai Naty-vaippoja (yleensä vain 1-2) 3. wipeseja 4. harsoja vaipanvaihtoon, imetykseen 5. mahdollisimman pienen tilan vievä vaihtovaatekerta 6. varatumput (koska hanskat ovat katoava luonnonvara ;) 7. pieni lelu 8. ruokalappu ja muovilusikka 9. tuttirasia, jossa 2 varatuttia 10. vauvanruokaa/korviketta 11. laastareita/rakkolaastareita, särkylääkettä (aikuisille ja lapsille), nenäsuihketta (lentomatkalle) 12. kuvakirjoja (kuinkakohan monta liian pitkää odottelua paikassa x on Missä on kissa? -kirja pelastanut?) 13. Sak 'n Seat matkasyöttötuoli 14. läikyttämätön nokkamuki, tuttipullo 15. liivinsuojuksia (imetysaikana pakollisia) 16. kierrätysmateriaaleista valmistettu niskatyyny (tämä oli vauvalle lentokoneeseen, helpotti käsivarteni rasitusta vauvan nukkuessa sylissäni) 17. pientä sormiruokaa vauvalle

Näiden lisäksi hoitolaukussani on aina:

- lompakko
- Juicy Tubes huulikiilto(ja)
- kynsilakka ja viila
- pieni pullo käsidesiä
- käsivoide
- muovipussi


Mitenkäs muut äidit, pursuavatko teidän hoitolaukkunne tavaraa vaikka viikon reissuun vai varaudutteko vain kaikkein tärkeimmillä? Entä mitä ilman ei missään nimessä voisi lähteä ovesta ulos?

8 kommenttia:

 1. Aika paljon tavaraa mahtuu!
  Itsellä oli myös Storksak käytössä, kun lapset oli pienempiä. Kyllä sinne tuli pakattua aika paljon samoja juttuja, matkasyöttötuoli taisi olla harvemmin mukana.

  Nykyään laukku kulkee mukana vain matkoilla. Tykkään, kun siinä on niin tilavat sisätaskut, mihin saa esim. vaihtopaidat kätevästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin käytän matkasyöttötuolia todella harvoin. Ulkomaanreissulla se oli aivan ehdoton!

   Mä jo valmiiksi suren aikaa, kun Storksakia ei enää tarvitse :P

   Poista
 2. Tämä oli kuin mulle tehty postaus ;) Päivällä miehelle sanoin, että nyt voisi pakkailla hoitolaukkua, mutten kuitenkaan muista pakata sinne kaikkea tarpeellista vauvaa varten. Tosi paljon laukku näkyy vetävän kamaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tuli hyvään saumaan :) Laukku on tosiaan varsinainen tilaihme, etenkin kun oppii pakkaamaan sen niin, että saa tilankäytön maksimoitua.

   Poista
 3. Meillä on itse asiassa tosi vähän tavaraa hoitolaukussa, ja yleensä sitten jotain aina unohtuukin :)
  Vaipat, peppupyyhkeet, harso, varatutti ja tarpeen vaatiessa maitoa + sosetta jos mennään lähikauppaa pidemmälle.

  Varabodyn/housut tms. muistan harvoin pakata mukaan, ja silloin aina tietysti tulee se löysä housuun joka tursuaa vaipasta reisille.

  Tuo matkasyöttötuoli täytyykin heti googlata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen itseasiassa vasta nyt kolmannen kanssa oppinut pitämään varavaatteita aina mukana, oppia ikä kaikki ;) Nykyisin mulla on aina yksi vaihtovaatekerta laukussa mukana, vaihdan sitten uuden tilalle tarpeen tullen, kun se kulkee aina mukana ei sitä voi unohtaa pakata :D (Ja outoa kyllä, sitä ei ikinä tarvita...)

   Matkasyöttötuoli on kyllä näppärä, ihan vain silloinkin, kun kylään tulee vauvaystäviä tai itse menee kyläilemään lapsivapaaseen kotiin.

   Poista
 4. Näen jo ne lukemattomat kerrat, kun olen ihan muualla kuin kotona vauvan kanssa ja huomaan laukusta puuttuvan ainakin puolet kaikesta olennaisesta. Palaan siis tähän postaukseen vähän myöhemmin, kun aihe on ajankohtaisempi. Muuten "hoito"laukusta löytynevät vain avaimet, lompakko, puhelin, huulirasva, pari nenäliinaa ja hyvällä tuurilla yksi tutti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Se tärkein ei-unohdettava on ehkä mulla ollut vaihtovaatteet. Se on oikeasti aika veemäistä lähteä ostamaan kaupasta vaihtovaatteita, kun muksu lemuaa (ja tod.näk huutaa) vaunussa kurat pitkin kainaloita...

   Poista

Thanks for making my day!