tiistai 15. tammikuuta 2013

Yhtä juhlaa

...ei arki ole kyllä viime päivinä ollut, kiitos ansiokkaasti valvottavan kuopuksemme. Olen kuitenkin saanut jo jokin aika sitten pyynnön esitellä blogissa lastemme juhlia, joten aloitetaan vaikka muutamilla paloilla Ollin ristiäisistä. Itsekin piristyy, kun saa katsella kuvia iloisista perhejuhlista :) Kuvaajana meillä oli lahjakas Jere Kokko, joka on lupautunut kuvaamaan myös kuopuksemme 1 -vuotisjuhlat sekä myöskin viralliset 1 -vuotisfotot.

Juhlien teemaväreinä olivat kirkkaansininen, valkoinen ja keväänvihreä. Halusin voimakkaita, raikkaita värejä hempeilyn sijaan ja ehdottomasti juhlien ajankohtaan eli kevääseen sopivia.Menuun hain ranskalaisia vivahteita, mutta en mitään liian hienostelevaa. Ristiäiskakun ulkoistin ammattilaiselle ja anoppi leipoi quichen sekä juustotortun.Olli oli puettuna isäni suvun kastemekkoon, jonka mieheni ompelijatäti kunnosti ennen esikoisemme ristiäisiä, hapertuneen mekon alle tehtiin tueksi alusmekko ja rei'ät parsittiin siististi, pukuun myös ommeltiin luonnonvalkoiset silkkinauhat, jotta sinisten/punaisten nauhojen vaihtelu ei vahingoittaisi pukua enää.


 Kattauksessa valkoista valkoisella, hopeaa ja kristallia. Toimii mielestäni aina :)

 Kummit (pikkuveljeni ja kaasoni kihlattuineen) saivat juoda erityislaseista :)

 Vakava pikkumies on päässyt eroon mekosta :D

 Upean ristiäiskakun teki Michelle Kaarakainen  HerkkuateljeestaMuutama oma foto kukista ja koristeluista:

Kukat hankimme Pekosten kukasta, joka on vuosia ollut perheemme luottokukkakauppa. Pyysin jotain keväistä ja poikamaisen leikkisää sekä ehdottomasti sinistä hortensiaa.

Askartelin vieraille "kiitoslahjoiksi" tuulihyrrät Ollin nimellä sekä ristiäispäivämäärällä.

Kastepöydällä oli kolmiomallinen asetelma.

Ohjelmana ristiäisissä oli puheiden sijaan musiikkia, pikkuveljeni konservatoriossa opiskeleva ystävä soitti viululla Maan korvessa kulkevi lapsosen tie ja kasteen jälkeen pikkuveljeni tyttöystävä ystävineen esitti pianosäestyksellä Johanna Kurkelan Ainutlaatuisen. Ei tainnut olla kuivaa silmäkulmaa vieraiden joukossa...

Omat vinkkini onnistuneisiin ristiäisjuhliin ovat:

- ajankohta niin, että vauva on kasteen aikana virkeimmillään ja imetys/syöttö vähän ennen juhlan alkua (puoli tuntia on minusta yleensä aina aika hyvä, mutta riippuu vauvasta)
- tarjottavien tekemisen ulkoistaminen oman jaksamisen ja ehtimisen mukaan
- pöydän kattaminen valmiiksi edellisenä iltana (astiat, kynttilät jne.)
- kummien saapuminen hieman ennen muita vieraita - voivat totutella pitelemään vauvaa (mikä on paras asento jne.), silmäillä papin lappuset läpi, katsoa paikan, jossa seisotaan yms.
- vauvalla voi olla myös kaksi sylikummia, on aika rankkaa pidellä vauvaa koko kasteen ajan sylissä
- tehtävien jako/ulkoistaminen - voiko joku muu kuin lähiperheenjäsen ottaa kuvia? Ja entäpä kahvin kaataminen/tarjoilu?
- uskalla jättää emännän rooli ja nauttia lapsesi ainutlaatuisesta juhlasta - vieraat tulevat kyllä kysymään, jos maito loppuu pöydästä ;)
- ennen kaikkea rento meininki, sillä kun päätähtenä on vastasyntynyt, voi tapahtua paljon ennalta-arvaamatonta ;)

Onko teillä heittää lisää jotain hyviä vinkkejä - järjestäjän tai vieraan näkökulmasta? Mikä on jäänyt teille mieleen ristiäisten/nimiäisten kohokohtana? Mitä tekisitte seuraavalla kerralla toisin?

***

Ajattelin nyt edetä juhlapostausten suhteen aikajärjestyksessä taaksepäin periaatteella postaus per viikko. Ensi viikolla vuorossa keskimmäisen cowboy-synttärit, esikoisen syksyiset Ninjago-juhlathan löytyvät jo täältä .

5 kommenttia:

 1. Ristiäiset on mun mielestä niin ihanat juhlat. Vitsi että harmittaa ettei päästy Ollin juhliin, mutta toisaalta onneksi se ykä tuli jo alkumatkasta. Kauhulla ajattelen, jos oltaisiin tartutettu kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että minäkin olen ollut jälkikäteen tyytyväinen, että matkanne katkesi jo alkuvaiheessa :D Vaikka toki olitte odotettuja vieraita, niin oksennustauti ei :P

   Poista
 2. Kiitos hyvistä vinkeistä! Teidän ristiäiset kuulostaa ja näyttää kauniilta kokonaisuudelta. Me ollaan suunnittelemassa ja järjestämässä kuukauden päästä vietettäviä esikoisemme ristiäisiä, joten vinkit tulivat sopivasti tarpeeseen :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kivasta postauksesta! Meillä juuri pohditaan ristiäispäivää. Pitäisikin alkaa miettimään tarjottavia ja kutsuja :)

  VastaaPoista

Thanks for making my day!