perjantai 11. tammikuuta 2013

Pakkaset ja vauvat ne yhteen soppii?

Mä olen se hullu äiti, joka nukuttaa vauvaa ulkona paukkupakkasillakin tai roudaa pesueensa hiihtoladulle, kun muut pitävät katraansa visusti sisätiloissa. Pakkaskelit ovat yleensä upeita ulkoiluilmoja: aurinko paistaa, hanget hohtavat - talvi näyttää parhaimmat puolensa ja siitä pääsee nauttimaan, kunhan ei vain tule kylmä. Minä, ikuinen vilukissa, olen lasten myötä oppinut lopulta pukemaan ja pukeutumaan tarpeeksi lämpimästi.

Vannon kerrospukeutumisen nimiin. Pienillä ulkoilijoilla ne kaksi ensimmäistä kerrosta saavat olla luonnonmukaisia materiaaleja: silkkivillaa, villaa, villafroteeta tms. (meillä on käännytty Ruskovillan ja PO.P:n puoleen) tässä taitavat lähes kaikki tehdä sen virheen, että väliin jätetään kerros puuvillaa, joka ei lämmitä eikä hengitäkään tarpeeksi. Isommilla ja enemmän liikkuvilla ulkoiluun sitten alimmaksi kerrokseksi jotain hengittävää ja hien ihon pinnalta tehokkaasti poistavaa ts. synteettisten puoleen on käännyttävä, meidän pojillamme on PO.P:n kerrastot. Välikerrasto voi sitten olla niin isoilla kuin pienilläkin joko villaa tai fleeceä, meillä isommat pojat valitsevat jälkimmäisen ja pienimmälle puen vaihtelevasti fleece- tai villahaalarin. Kunnon paukkupakkasilla ensimmäisinä paleltuvia sormia ja varpaita puetaan suojaamaan nahkakintaat ja tossut, joissa on karvavuori (huopikkaat ovat myös erinomaiset), joko villan päälle tai paljaaseen käteen/jalkaan. Jos villan pukee puuvillasukan päälle, paleltuvat varpaat kunnon pakkasella heti. Ennen ovesta ulos astumista sipaistaan vielä kerros Weledan Wind and Weather creamia ihon pintaan eivätkä posketkaan palellu. (Neuvolasta neuvotaan, ettei vauvan poskiin saa laittaa pakkaskeleillä mitään - unohtavat vain mainita syyn, monet voiteet sisältävät vettä ja pakkasella se tuppaa jäätymään - Weledan voide ei vettä sisällä).

Vaunutkin varustellaan pakkaskelillä eri tavalla kuin normaalisti. Lämmönsitomiseen istuimen ja vauvan väliin tulee lampaannahkatalja, vauvan päälle villahuopa ja päällimmäiseksi vielä fleecinen tuulensuojahuopa. Vaunun suuaukon suojaan myöskin kevyesti puuvillaisella huovalla, näin vauvan hengitysilma ei ole liian kylmää.

Välikerrastossa: villaa, villaa ja villaa. Itse neulottua ja PO.P:lta ostettua. Käsiin vielä Ruskovillan silkkivuoriset villatumput.

Valmis paketti lähdössä päivän ensimmäisille päiväunille: toppaa, toppaa ja toppaa :D

Tänään me olemme lähdössä hiihtoretkelle. Ulkona on aivan ihastuttavan kuulas pakkaskeli, aurinkokin pilkahtelee pilvien lomasta!

6 kommenttia:

 1. Meidän vieressä sijaitseva kenttä jäädytettiin vihdoin ja viimein eilen, joten tänään lähdetään esikoisen kanssa luistelemaan. Viikonloppuna myös kokeillaan ekaa kertaa tälle talvelle hiihtämistä. Ja kiva kuulla tuosta Weledan rasvasta, laitan korvan taakse muistiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti oli kiva luistelukeikka!

   Meillä on käytetty tuota Weledaa ihan esikoisen vauva-ajoista lähtien, on huippu, kuten kaikki muutkin sarjan tuotteet. Löytyy myös loistava fysikaalinen aurinkosuoja pikkuisten iholle.

   Poista
 2. Kyllä sitä ulkona pärjää oikeilla varusteilla ja kerrospukeutuminen on ihan loistava keksintö! Itse olen tehnyt asiat helpoksi ja noudattanut POPin pukeutumisohjeita (ja tietty samalla ostanut puolet kaupasta mukaani LOL). Uggit tai muut lämpökengät on ihan pakolliset paukkupakkasilla.

  Ihania kuvia! En tiedä miten meidän Minisisko tykkää pakkasissa, kun kylmin missä on ulkona ollut taitaa olla -4 astetta. :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, noi PO.P:n pukeutumisohjeet taitavat olla aika yleispätevät. Teknistä/villaa alle, villaa/fleeceä väliin ja toppaa päälle. Aika monet vain taitavat korvata sen ekan kerroksen tavallisilla sisävaatteilla...

   Voi olla, että Minisiskolle on Suomen ilmasto melkoinen shokki :P

   Poista

 3. Ihania pakkasfiiliksiä! Vaikka meidän ilmasto täällä on tavallaan aika täydellinen, niin kyllä sitä silti kaipaa neljää vuodenaikaa ja lunta.

  Vaikka nyt onkin ollut suhteellisen kylmiä öitä (pari astetta pakkasta jonain öinä!), joten iltakävelyillä ja aikaseen aamulla sentään on saanut vähän nauttia rapsakammasta ilmasta. Päivällä lämpenee sitten kuitenkin 10-20 asteeseen.

  Minä olen vasta tänä vuonna tajunnut POPin ulkovaatteiden mahtavuuden. Meitä riemastuttaa paljon se, että takkien päälle ei tarvitse vetää erikseen sadetakkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ikävöin jenkeissä asuessa eniten juuri talvea. Olen aika talvi-ihminen, koska talviurheilut hiihdosta, lasketteluun ja lautailuun ovat mulle niin tärkeitä.

   PO.P:n ulkovaatteet on huippuja, windfleecet ovat yhdet mun must haveista!

   Poista

Thanks for making my day!