sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Kid Party Throwback: Cowboy Party

Tässä tämän viikon kurkistus lastenjuhliimme. Sain pyynnön, että esittelisin askartelut tarkemmin, joten nyt pyrin näin tekemään. Kysykää, jos haluatte jostain tarkempaa tietoa!

Keskimmäisen cowboy-juhlia juhlimme viime vuoden kesäkuussa, PikkuN. on oikeasti syntynyt toukokuun lopussa, mutta koska lähimpään viikonloppuun ajoittuvat yleensä ylioppilasjuhlinnat, olemme päätyneet pitämään juhlat aina viikon jälkikäteen.

Kutsuista päädyin tekemään etsintäkuulutukset, mikä oli ehkä jossain määrin ristiriitaista, sillä lainsuojattoman sijaan poitsu halusi olla sheriffi :D Valitsin pojasta otetun kuvan, jonka muokkasin Photoscapella vanhan näköiseksi, sitten tein etsintäkuulutuksen, jonka printtasin vanhahtavalle paperille. Pikkuveljeni (sen jälkeen, kun itse melkein sytytin vessan tuleen ja poltin yhden kutsun tuhkaksi) poltti kutsujen reunat ja sen jälkeen sivelin paperille teetä ja sen kuivuttua viimeistelin vielä erittäin vahvalla kahvilla.


Sheriffin tähdet olivat yksi teema, joka toistui monissa yksityiskohdissa, samoin ruutukuosi. Kankaat löysin Eurokankaan jämäpalalaareista, sinivalkoista ruutukangasta lukuunottamatta, josta tein myös pöytäliinan.  Juhlien pääväreinä olivat punainen, sininen, valkoinen ja beige.
Banneri syntyi kangaspaloista seuraavasti: piirsin kaavapaperille haluamani kokoisen kolmion ja leikkasin sen irti kaksinkertaisesta kankaasta. Neulasin molemmat palat narun molemmin puolin ja sitten simppelisti siksakkasin kiinni. Kangaspalojen reunat jätin huolittelematta. (Tarkkanäköiset ehkä muistavatkin, että nykyisin banneri on lastenhuoneessa koristeena). Kukkien sijaan juhlapöydän koristeena oli heinälyhde sekä vanhanaikaisia navettalyhtyjä.

Kuten kutsussa lupasin, kaikkia juhlavieraita odottivat paikan päällä keppihevoset. Nämä tein vanhoista pyyhkeistä. Pesin pyyhkeet ensin 90 asteessa ja narukuivatin, jotta pyyhekangas jäi oikein jäykäksi. Sitten piirsin vapaalla kädellä pään kaavat kaksinkertaiselle pyyhepalalle, leikkasin irti, neulasin toisiinsa ja ompelin yhteen, jättäen alaosaan rei'ät kepeille sekä päiden täyttöä varten. Kepit löytyivät Sinellistä. Harjaksen tein jämävillalangoista, suitset puuvillanauhasta. Silmiksi ompelin mustat napit. Näiden lisäksi jokainen lapsi sai sheriffin merkin. Niitä varten leikkasin kaksi tähtimallia (ja symmetrisen mallinhan saa aina niin, että taittaa pahvin kahtia ja piirtää siihen puolikkaan kuviosta, sitten kun leikkaat tämän irti on toinen puoli toisen kanssa täysin symmetrinen ja sinulla kaikinpuolin symmetrinen malli :). Uloimman tähden sakaroihin kiinnitin kuumaliimalla pienet hopeiset koristeet ja taustalle kontaktimuovilla hakaneulan. 
Poikien cowboyhatut tilasin Amazon.comin kautta. Valitsin olkihatut, jotta niitä voisi käyttää muutenkin esim. rantahattuina ja nämä olivatkin viime kesänä pojilla ahkeraan käytössä :)
 Cowboyt valmiin ratsastamaan auringonlaskuun :)
Poikien juhlavaatteiksi valitsin beiget chinot ja siniruudulliset kauluspaidat. Juhlasankarin asun täydensi vielä tekemäni cowboyliivi, jossa oli pojan toiveen mukaan hapsuja ja äidin suunnitelman mukaan tähtiä :)
Synttärisankarin liivin tein siis itse seuraavasti: hahmottelin ensin paperille, minkälaisen liivin halusin ja sitten piirsin kaavat käyttäen apuna poikien vanhaa juhlaliiviä. Tähänkin projektiin löysin kankaat Eurokankaan jämälaareista. Vuorikangas on samaa, jota käytin myös bannerissa. Farkkupellava ja valkoinen pellavakangas olivat jo muita projekteja varten ostamiani kankaita. PikkuN.:n huippumagee Leviksen bandana löytyi paikallisesta Bluestoresta. Myös pikkuvieraille hankin bandanat (samanlaiset kuin Lukella) samasta paikasta, mutta taisin kokonaan unohtaa jakaa ne juhlissa? En enää tarkkaan muista, joten paikalla olleet korjatkaa, jos olen väärässä...


Heinäpaaliphotobooth oli jotain, mitä halusin juhliin ehdottomasti. Se onnistuikin yli odotusten (lue: ilmaiseksi), kun saimme paalit vaellustallia pyörittävän serkkuni kautta. Otin kaikista juhlavieraista kuvat heinäpaalien päällä istumassa, jotka somistivat kuistiamme. Ainoastaan minua jäi ehkä hiukan harmittamaan, että unohdimmme latoa paaleja myöskin istuimien taustalle...

 Sarjassamme erittäin onnistunut veljespotretti :D
One tough cowboy ;)

Juhlissa tarjoilimme barbecueta ja koska mies viihtyi grillin luona ja minä kameran takana, en sitten näköjään ole onnistunut ottamaan yhtään kuvaa ruoista. Meillä oli anyhow ainakin hampurilaisia, barbecuekanaa, papusalsaa, amerikkalaista perunsalaattia ja grillattuja maissintähkiä. Sopi oikein hyvin juhlien teemaan ja alkukesään :)

Kivaa oli!

2 kommenttia:

  1. Vau, PikkuN muistaa nämä synttärinsä varmasti isonakin! Aivan mahtavia ideoita ja tosi hienot kuvat. Jos asuisitte Jenkeissä, voisin kuvitella että voisit halutessasi tehdä päätyönäsi juhlasuunnittelua. Sullahan on jo portfolio valmiina :) Suomessa ei ainakaan vielä osata hyödyntää ulkopuolista suunnitteluapua juhlien järjestämisessä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Noella! Ehkä ne joku päivä Suomessakin innostuu :P Ei taida se päivä kyllä tulla vielä ihan hetkeen :D Lapset itse ovat kyllä aina juhlista innoissaan ja on ällistyttävää, millaisia yksityiskohtia he yhä muistavat mieleenpainuvista, vanhoista juhlistaan. Toki vähemmälläkin väsäämisellä järjestetään hauskoja juhlia, mutta mä nautin tuosta suunnattomasti. Olenkin naureskellut, että toiset katsoo iltaisin telkkaria, mä askartelen :D

    VastaaPoista

Thanks for making my day!