lauantai 26. tammikuuta 2013

Lasten kevätvarustelu vol. I: Olli

Minulta pyydettiin postausta liittyen lasten kevät- ja välikausivaatteisiin. Postausehdotukset ovat aina kivoja, kiitos niistä! (Pari muutakin on työn alla, kunhan ehdin/saan aikaiseksi). Aloitan siis tästä meidän tulevan kevään taaperosta, mutta myöhemmin on sitten vielä isompien poikien vuoro.

Ollin kevätvarustelussa olen lähtenyt siitä lähtökohdasta, että jossain vaiheessa kevättä poika todennäköisesti kävelee (vuosi tulee täyteen 21.2.) eli vaatteilta vaaditaan sellaisia ominaisuuksia kuin kestävyyttä, vedenpitävyyttä ja hengittävyyttä - ulkonäön lisäksi. Itse olen jo pidemmän aikaa suosinut välikausivaatteissa Polarn O. Pyretin ulkovaatteita, laatu on mielestäni erinomainen ja pidän niiden simppelistä ja konstailemattomasta ulkonäöstä. (Myös Ticketiä meillä on ollut ja sitä löytyy tänäkin vuonna vanhempien poikien varustuksista). Olen tähän mennessä hankkinut Ompulle PO.P:n välikausihaalarin irroitettavalla fleecevuorella, tämän "ykkös" haalarin ostin uutena ja se on kokoa 80, Ollilla on nyt pituutta n. 77cm, hän kasvattaa pituutta aika lailla tasan nollakäyrällä, painossa hän on miinuksella, ja kasvunvaraa oli mielestäni vielä aika hyvin. 

Polarn O. Pyret haalari + huivi, pipot Maxomorra ja Benetton (ostettu aikoinaan keskimmäiselle, mutta jäänyt käyttämättä)Tosiaan Omppu on nyt n. 77cm pitkä ja haalarissa on oman arviointini mukaan sen verran hyvin kasvunvaraa, että se menee koko kevään. (Ikiliikkujasta oli mahdoton yrittää ottaa kuvaa, mutta ehkä noista jotain osviittaa saa, haalari siis kokoa 80 ja kuvissa siinä on fleece kiinni, pipo kokoa 48/50).  PO.P:n ulkovaatteet ovat oman kokemukseni mukaan sellaisia, että niihin voi ottaa hieman kasvunvaraakin, säädöt ovat hyvät, yleisesti ottaen ulkovaatemalliston vaatteet ovat mielestäni sisävaatemalliston vaatteita isompia - näin ainakin omilla lapsillani, väliin on siis jätetty tilaa kerroksille. Ilman säätöjä hihat jäisivät puoliväliin kämmentä ja lahkeet jäävät vielä koko pituudelta hieman ruttuun, mielestäni nämä ovat sopiva kasvunvara muutamalle kuukaudelle. Mielestäni juuri kävelemään oppineet taaperot ovat erityisen herkkiä liialle kasvunvaralle, se hankaloittaa liikkumista ja tekee ulkoilusta kurjaa. Selkäosa on PO.P:n haalareissa omasta mielestäni melko pitkä ja mielestäni ne sopivat erityisesti hoikille lapsille, kuten omani, ollen kohtuullisen kapoisia.Olen ihan in lööööv tuohon vihreän ja tummansinisen yhdistelmään - ja tähtiin ja raitoihin kans!PO.P:n haalarin lisäksi meiltä löytyy sitten vielä rouva Erikssonilta käytettynä ostamani Reimatec, siinä poitsu saa hoitaa piharymyämisensä ;), sekä Ej Sikke Lejn fleecehaalari päiväunille, jotka poika saa rauhassa nukkua vaunussa vielä tovin, kun kotihoidossa vielä pidemmän aikaa on.

Second hand Reimatec haalari, isoveljien hand-me-down me&i pipo
Ej Sikke Lej fleecehaalari, itse tehty norjalaismyssy


Takkeina meillä on Benettonin siistimpi "tuulitakki" sekä keskimmäisen vanha Benettonin tikkitakki - toimii aina :) Kesäviileillä yksinään ja alkukeväästä/loppusyksystä kuoritakin välissä, toimii PO.P:n windfleece, näitä on ollut pojilla vuosia ja ovat mielestäni monikäyttöisyydessään aivan huippuja! (P.S. Minulta löytyy windfleece koossa 98, jonka vaihdan mielelläni koon 86 windfleeceen ;) Kuravaatteetkin meiltä löytyvät, mutta niitä en käytä kuorivaatteiden päällä kun vain pakosta (päiväkoti) ja kotona silloin, kun ulkoillaan kesällä vesisateessa/kosteassa kelissä ja kuorivaatteet olisivat liian kuumat. Näissä tykkään Rukan klassisista tummansiniset kurahousut + keltainen takki -yhdistelmästä.


Isoveljen hand-me-down Benetton tikkitakki, pipot Maxomorra ja Benetton, huivi PO.P


Takki Benetton, pipot Maxomorra (jos vielä meni joltain ohi ;) ja pipo isoveljien hand-me-down H&M


Pipoja meillä on todellakin kertynyt varastoon jos jonkinmoista (yllä vain murto-osa), ainoastaan uuden trikoopipon hankin kevääksi - luomupuuvillaa ja tähtiä Maxomorralta, tykkään näistä "ruttupipoista". Tämän lisäksi olen ajatellut neuloa muksulle vk-vaatteiden väriin sopivan (tod.näk. sini-valko-harmaaraidallisen) villamyssyn solmimisnaruilla, ja alkukevään viileille hankin varmaankin vielä PO.P:n klassisen "vauvamyssyn", ne istuvat päässä hyvin ja napakasti. Erilaiset hatut ovat heikkouteni ja toisaalta, pää on lapsella se osa, joka haihduttaa ulkoillessa eniten lämpöä, joten mielestäni pipoja pitääkin olla eri keleihin. Ruskovillan silkkinen kypärämyssy on erinomainen juuri kevättä ajatellen, se on vilpoisa, mutta samalla lämmin ja suojaa kaulaa viimalta, myöhemmin keväällä siirryn yleensä käyttämään PO.P:n huiveja kaulan ympärillä (toki mikä tahansa muukin merkki olisi ok, mutta nuo ovat järkevän hintaisia ja niistä tulee yleensä kivoja kuoseja, itseeni raidat iskevät aina ;). Kaulan suojaaminen on mielestäni ensisijaisen tärkeää - kaula-aukosta sisään tuleva viima kylmettää hetkessä.Hattujen lisäksi hamstraan lapsille kenkiä. Niitä pitää olla riittävä määrä. Osa kengistä on uusia, osa ostettu hyväkuntoisina käytettyinä ystävältäni (käytetyistä kengistä tarkistan aina ulkopohjan kunnon - jos siinä ei ole käynnistä tullutta kulumaa, ostan surutta, sisäpohjallisen vaihdan tarpeen mukaan). Merkkeinä mm. Pediped, Viking, Timberland ja Superfit, kaikki ovat sen kokoisia, että menevät ensi kesänä-syksynä (ellei tuosta tulee joku superfoot, mitä epäilen, sillä tähän asti jalka on kasvanut ihan normaalimitoissa). Varsinaiset ensikengät ostan vasta sitten, kun muksu oikeasti kävelee. Alustavasti olen katsonut näitä (löytyy niin tyttö- kuin poikaväreissäkin), poiketaan sitten Calossiin ja mittaillaan jalka asianmukaisesti.


Tässä oma ostoslistani taaperolle, laitoin sulkuihin ne, joita ei mielestäni tarvitse, mikäli pieni taapero ei ulkoile säässä kuin säässä tai ole päivähoidossa:

- välikausihaalari/välikausitakki- ja housut
- (kurahousut- ja sadetakki)
- PO.P windfleecetakki
- ensiaskelkengät
- sandaalit
- (kumisaappaat)
- lenkkarit
- kevättakki
- trikoopipo
- puuvillaneulospipo
- Ruskovillan silkkinen kypärälakki
- välikausihanskat
- lapaset
- (kurarukkaset)
- PO.P huivi

Näillä meillä mennään soon to be taaperon kanssa kohti kevättä :) Olisi tietysti kiva kuulla, millaisiin ratkaisuihin olette itse päätyneet? Valinnanvaraa ainakin nykyisin on kiitettävästi!


2 kommenttia:

  1. Ollilla ihania kevätvaatteita. Etenkin tuo P.o.P:n välikausihaalari, huivi + tähtipipo kolahti minuun. Ihana asu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, se on minunkin lempparini. Kaipailen Ollille vielä mustaa takkia, joka sopisi ensikengiksi kaavailemieni mustien nahkakenkien kaveriksi...

      Poista

Thanks for making my day!