maanantai 14. tammikuuta 2013

Ulkoilua ja banaanileipää

 Pienelle pojalle kepit ovat suurimpia aarteita - ja mitä isompi, sen parempi.
 Juuri päikkäreiltä herännyt rähmäsilmä.
 Toki ekat kiekkomatsit on otettava jo matkalla kentälle...


Reippailun jälkeen on kiva syödä iltapalaksi jotain lämmintä herkkua kuuman teen kanssa. Koska meillä oli hedelmävadin pohjalle jäänyt muutama banaani mustumaan, leivoin banaanileipää. Nam! Tähän omaan versiooni leivotaan sisään vielä yksi kerros banaanisiivuja, jotka paistuttuaan suorastaan sulavat suussa. Tosi namia saa, jos kaataa vielä höyryävän siivun päälle vanilja- ja suklaakastiketta. Herkkuöverit!

Huom! Kehittelen yleensä kaikki leivontareseptit itse ja käytän Kitchen Aidin kuppimittoja, yksi kuppi on n. 2,4dl.

Banaanileipä

4-5 isohkoa tummunutta banaania
1 kuppi mantelijauhetta
2 kuppia vehnäjauhoja
1 kuppi fariinisokeria
1/3 kuppia hienoa sokeria
1 tl suolaa
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
3 munaa
150g leivontamargariinia
0,5 kuppia piimää/kermaa/creme fraichea (maitoakin voi hätätilassa käyttää, mutta vähennä silloin määrää hitusen verran)
vaniljauutetta

1. Kuori ja viipaloi banaanit. Muussaa n. puolet banaaneista ja jätä loput lautaselle odottamaan.




2. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa.




3. Vaahdota voi ja sokerit, lisää munat joukkoon yksitellen.

 4. Sekoita kuivat aineet joukkoon vuorotellen nesteen kanssa, sekoita puukapustalla joukkoon banaanimössö.

5. Kaada n. puolet taikinasta voideltuun, pitkulaiseen leipävuokaan. Lado päälle banaanisiivuja ja kaada loput taikinasta niiden päälle. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 50 min tai kunnes puutikku tulee ulos puhtaana.

Banaanileipä hävisi parempiin suihin niin nopeasti etten ehtinyt ottaa yhden yhtä kuvaa valmiista leivästä :D

Makoisaa maanantaita! Meillä olisi tänään muskari, mutta pieni Omppu Pomppunen valvoi ilonamme puolet yöstä, joten täällä vietetään rauhallista kotipäivää pyjama päällä piirrettyjen merkeissä... Arki.

2 kommenttia:

  1. Kiitos banaanileipä ohjeesta,piti testata kun pöydälle jäi pari tummaa banaania.Ja parempiin suihinhan se nopeasti meni.Ensikerralla taidan pilkkoa sekaan muutaman palan fazerin sinistä :)

    VastaaPoista

Thanks for making my day!