lauantai 20. huhtikuuta 2013

Kenkiä pojille

Pienimmät pojat saivat kesä- ja kevätkenkiä. Arvatkaa, mitkä ovat äidin lemppareita? ;) Vaikka täytyy kyllä sanoa, että kyllä noi minikokoiset Crocsitkin onnistuvat olemaan jollain tavalla hellyyttävät. Ja Spidermanitkin siinä mielessä, että nelivuotiaan palvova suhtautuminen niihin on kyllä melkoisen hellyyttävää, mutta asiantuntevasti se selitti eteenpäin, miten nämä ovat sitten ne "leikkipuistokengät" :D Parasta näissä hankinnoissa oli  tälle pihistelijälle se, että kaikki löytyivät alennuksesta (ja niille, joiden täytyy ostaa tulevan kesän pakolliset Crocsit pikkuvipeltäjille, niin Stadiumissa on Crocseista -5e jäsenale). 

Nahkakengistä nilkkurit ovat Bisgaardin ja tennarit Hipin, molemmat CalossistaItse kolmen lapsen äitinä olen sitä mieltä, että ei ole nahkakenkiä voittanutta - käytön jälkeen plankkia pintaan ja kengät ovat taas kuin uudet seuraavan muksun käyttöön :) Minulle kengät ovat pukeutumisessa yksi tärkeimmistä asioista, ei siis ole ihme, että myöskin lapsilla panostan erityisesti kenkiin (niiden laadukkaiden ulkoiluvaatteiden lisäksi). Koska meidän lapsemme liikkuvat paljon, kelissä kuin kelissä ja useissa eri tilanteissa, löytyy meiltä kenkäparit menoon kuin menoon. Koska en itse pärjäisi kautta kolmella kenkäparilla, eivät siihen joudu lapsenikaan. Aiemmassa The List -postauksessa kysyttiin kierrätänkö lasten kenkiä ja tosiaan, kyllä näin teen. Ne kaikkein rakkaimmat kierrätän lapselta toiselle (voisin kierrättää kaikki, mutta säilytystilaa ei ole), laitan meiltä pieneksi jääneet kiertoon ja ostan tuttavieni lasten vanhoja kenkiä. Tarkistan käytetyistä kengistä aina ulkopohjan, jos siinä ei ole käynnistä tullutta kulumaa, ostan surutta. Jos sisäpohjallinen on painunut entisen käyttäjän jalan muotoon, vaihdan sen uuteen. Simple as that. Ja juuri tämän aspektin takia panostan laadukkaisiin (nahka)kenkiin. Ne eivät ole kertakäyttökamaa.

Lastemme jalat kasvavat hyvin yksilöllisesti, esikoinen käyttää jo numeroa 34/35, keskimmäinen 29 ja pikkuisin 22. Mittaan jalat säännöllisesti, jotta voin hyvien diilien kohdalle osuessa ostaa kengät melkeinpä ilman sovitusta ja sovittaa sitten lopullisesti vasta kotona. Omien lasteni kenkävarasto kevät/kesäkaudelle on seuraava:

- 2 x kumisaappaat (kaupunki- ja piha/päiväkotikäyttöön)
- varrelliset goretex-kengät (välikausi/vaelluskengät)
- lenkkarit piha/päikkykäyttöön
- 2 x tennarit (kaupunki- ja skeitti)
- nahkaiset kävelykengät
- kangaskengät (yleensä Vansit tms. slip-onit)
- juoksulenkkarit (yleisurheiluharrastukseen)
- Crocsit
- nahkasandaalit
- pihasandaalit
- nappikset

Lasten kenkätarpeet ovat luonnollisesti kasvaneet lasten kasvaessa ja esim. harrastuksia varten tarvittavat kengät ovat uusi, vasta viime vuosina esiintynyt tarve. Olli pärjää n. puolella määrällä kenkiä verrattuna isoveljiinsä. Olen varsinainen ale-hai sekä hyödynnän myös aina tilaisuuden ostaa käytettyjä, hyväkuntoisia kenkiä. Sen lisäksi, että lapsella on oikeat jalkineet oikeaan tilanteeseen, riittävä kenkämäärä mahdollistaa sen, että lapsen kasvaessa ja pysyessä samassa koossa useamman kauden, kuten esim. esikoinen, joka käytti kokoa 34 jo viime kesänä ja jonka jalka on pysynyt muutaman millin kasvua lukuunottamatta samoissa mitoissa, ainoastaan ns. ei kasvunvarakenkien (eli nappisten ja juoksukenkien) jäädessä pieneksi, pystyy käyttämään kaikkia viime kesäisiä kenkiä yhä edelleen, koska ne eivät ole puhkikulutettuja. Ja sen tähden tosiaan nyt ostettiin kenkiä vain pikkuveikoille ;)

Calossissa saimme jälleen ihanaa palvelua ja poistuimme paikalta tyytyväisinä siitä, että lähtötilanteessa keskimmäisellä oli sopivia kenkiä ainoastaan kumpparit ja goretexit - nyt puuttuvat enää sandaalit ja nappikset :D  Kannattaa muuten käydä tsekkaamassa Calossin nettikaupan kevät/kesäkenkävalikoima, aivan mielettömän kauniita ja ihania kenkiä tupsahti taas meidän paikalla ollessammekin laatikkokaupalla! Ja kaikista löytyy sisämitat, joten etänäkin ostaminen onnistuu. Tsekkaa myös ensikenkien ostoa koskeva postaus täältä - siitä löytyy  muutenkin hyvää infoa lapsen kenkien valinnasta ja jalan mittaamisesta.

4 kommenttia:

 1. Meillä on kaikilla tosi vähän kenkiä verrattuna teihin. Itselläni oikeasti ne kolmet kengät per kausi ja lapsilla nyt kaupunkikengät sekä päiväkoti-/puistotennarit. Kumpparit löytyy päiväkodista ja sandaalit on kesäksi hommattu. Nyt ne käyttää goretexeja toki vielä. Näillä mennään. :) Nyt muuten muistin, että olit tarjonnut esikoiselle nappiksia teiltä. Kiitos, mutta meidän futari on nyt päättänyt lopettaa harrastuksen, ensi viikolla on vika kerta. Syksyllä se haluaa sen luistelun lisäksi sirkuskouluun. :D

  VastaaPoista
 2. Nämä on juuri varmasti niitä perheiden elämäntyylistä riippuvaisia asioita. Meidän elämäntyylissä kolmet kengät eivät millään riittäisi. Itseltäni löytyvät vaelluskengät, juoksulenkkarit, vapaa-aika/kävelytennarit, useammat Converset, Crocsit, muutamat sandaalit/flip flopit, useammat kävelykengät ja lukemattomia ballerinoja, joista aktiivikäytössä n. 5. Mutta uusia kenkiä ostan kausittain ainoastaan 0-3, tarve ja kierto on toki aivan eri kuin lapsilla, joiden jalat kasvavat. Lasten suhteen taas esim. nuo pihasandaalit ovat sellainen ylimääräinen juttu, jota ilmankin pärjäisi. Itse vain ostan mieluummin vaikka kirpparilta/alennusmyynnistä parin sandaaleita, joita voi huoletta hellekeleillä rötvätä ja nahkasandaalit voi sitten pitää siistimmässä käytössä. Vaelluskengät taas ovat esimerkki sellaisista kengistä, joille varmasti joka perheessä ei ole tarvetta, mutta esim. eilen patikoitiin sellainen 7km lasten kanssa - ei olisi tullut mieleenkään laittaa niitä kävelemään tavalliset lenkkarit jalassa, enhän mä itsekään niin tekisi.

  Hmmm... luistelu ja sirkuskoulu, mitäköhän siitä tulee - uusi Scott Cramer? :D

  VastaaPoista
 3. Ihan hirveästi kenkiä! Missä säilytätte ne, kun lapsiakin on noin monta? :) Kyllä mekin ulkoillaan paljon ja harrastetaan kaikenlaista, mutta ei edes eteiseen mahtuisi kahdelle tenavalle + aikuisille tuollaista määrää jalkineita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, onpas hassua, kun musta ei ole ikinä tuntunut, että meidän lapsilla on hirveästi kenkiä, mutta kai sitten niin. Ihan kenkäkaapissa säilytetään ja kenkälokeroissa lasten kenkiä.
   Ihan mielenkiinnosta, että siirtyvätkö muut sitten suoraan talvikengistä kesäkenkiin? Meillä ainakin välikaudelle tarvitaan myös ne kahdet parit kenkiä, yleensä nahkanilkkurit sekä goretexit (vaelluskengät).

   Poista

Thanks for making my day!