lauantai 6. huhtikuuta 2013

No nyt se on täällä!

Siis kevät. Ainakin mun mielestä ihan aidosti oikeasti. Onpa ihana liikkua ulkona auringonpaisteessa. Lapsista on kivaa, kun voi pukeutua kevyempiin välikausivaatteisiin - ja niin on vanhemmistakin! Ja voi että mä nautin noista sulista kaduista ja tippuvista ränneistä! Olen kyllä ehdottomasti talvifanikin, mutta rajansa kaikella. Kaksi kuukautta on riittävästi, se kolmas on ihan turha ;)
Kun kadut ovat sulat tarkoittaa se myös, että juoksukausi ja pyöräilykausi ovat startanneet. Omasta mielestäni kivointa on liikkua koko perhe yhdessä, siinä samalla lapsetkin oppivat terveellisen elämäntavan, johon liikunta ainakin oman elämänkatsomukseni mukaan liittyy erottamattomasti. Meillä ei koulita lapsista urheilijoita, mutta aktiivisia liikkujia - kyllä mielellään. Sen minkä pienenä oppii... 

Perheen yhteisen lenkkeilyn ja pyöräilyn kaupungin alueella käytännössä joka paikkaan mahdollistavat meidän pyörä/joggerikärryt. Käytimme viime kesänä noiden valintaan hetken jos toisenkin. Lähtökohdat olivat, että meillä oli 4-kuinen vauva, joka täytyi saada matkustamaan kärryihin turvallisesti 4 -vuotiaan isoveljensä kanssa. Esikoisemme pyöräilee itse, hän on aina ollut liikunnallisesti todella lahjakas ja esim. 10km pyöräilyä päivässä ei väsytä häntä suuntaan tai toiseen - keskimmäinen sen sijaan jaksaa juuri pyöräillä sen 2km hiljaista vauhtia, joten yhden istuttava kärry ei tullut kyseeseenkään. Piti siis löytää kärry, johon saisi lisävarusteena jonkinlaisen istuimen vastasyntyneelle ja tilaa jäisi vielä veikallekin. Kärryn piti taipua joggeriksi sekä siinä piti olla säilytystilaa ajatellen ostoksilla/kaupassa käyntiä. Turvallisuusaspekti oli luonnollisesti tärkeä - alumiinikehikko ja kaatumistuet ehdottomasti! Käsijarru joggerissa jalkajarrun lisäksi. Viisipistevaljaat. Eikä mitään kivikovia istuimia, vaan sellaiset, joissa olisi oikeasti mukava istua ja matkustaa pidempäänkin. Lopulta päädyimme tilaamaan Qeridoon Speedkid 2:n lisävarusteenaan vauvanistuin. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä, rullaavat kevyesti, ovat tilavat ja helppokäyttöiset. En vaihtais!
Tänään pienimmän päiväunien jälkeen olisi tarkoitus taas pakata lapset kärryyn ja suunnata maailmalle. Pyöräillen vai lenkkeillen on tosin vielä päättämättä...


11 kommenttia:

 1. Onpas näppärän näköiset noi rattaat! Mistä ostitte omanne? Mä oon kovasti koittanut pähkätä meidän tulevaa ratastarvetta kun esikoinen kuitenkin vielä päivittäin kauppa/tarha jne. reissuilla istuu rattaissa. Noi pyöräily/lenkkeilyversiot vois olla varteenotettava vaihtoehto kun sit pääsisi tosiaan pyörälläkin molempien kanssa liikkelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tilattiin noi ihan Qeridoon omilta kotisivuilta. On vain positiivista sanottavaa, hyvin toimi yhteydenpito ja toimitus oli nopea!

   Minkäs merkkiset vaunut teillä on? Emmaljungienhan joihinkin malleihin saa tämän sisarusistuimen http://www.emmaljunga.com/fi/Lisavarusteet/Sisaruksille/Siskonistuin-1147.html se oli yksi syy, miksi valittiin nuo meidän vaunut. Halusin option siltä varalta, että neljäs lapsi tuntuisi joskus vielä hyvältä ajatukselta...

   Poista
 2. Hei! Kuinka pienen vauvan tohon kärryyn voi laittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kärryihin saa lisävarusteena vauvanistuimen http://www.kj-world.de/sportartikel/weber-babyschale-fuer-kinder-fahrradanhaenger/a-584/, jossa vauvaa voi kuljettaa jo ennen kuin hän osaa istua, aina 9kk tai 9kg painoiseksi asti. Itse varmaan kuitenkin odottaisin, kunnes vauva kannattelee päätään. Meidän kuopuksemme oli 4kk, kun ostimme kärryn ja siinä ensi kertaa pääsi ajelulle.

   Poista
 3. Meiltäkin löytyy Qeridoo, speed kid1 ja olemme olleet tosi tyytyväisiä omaamme. Teimme tilauksen Lauran lastentarvikkeesta ja niillä on taaskin jotain malleja myynnissä, jos joku haluaa kärryt tilata kotimaasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin olisimme muuten tilanneet samasta paikasta, mutta tätä uutta mallia olisi tullut vasta elokuun puolen välin aikoihin ja me halusimme sen samantien, kun kesällähän sillä käyttöä oli. Hintaeroakaan ei ollut ihmeemmin, kun postituskulut otettiin huomioon.

   Poista
 4. Moi

  Semmoista mietin, että pitääkö se etupyörä irroittaa, kun kärryn liittää pyörään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, etupyörä irroitetaan, kuten taidetaan tehdä kaikissa pyöräkärryissä, joista saa joggerit. Joggeri-moodissa sitten aisa käännetään kärryn alapuolelle ja pyörä kiinnitetään akseliin, tähän menee aikaa n. 2-5min.

   Poista
 5. Hei!

  Olen katsellut samanlaista kärryä meille, mutta sitä en ole mistään saanut selville, saako etupyörän kiinnitettyä esim kärryjen alle pyöräilyn ajaksi. Osaisitko sinä auttaa? :) Joissain kärryissä ylimääräiselle renkaalle on jokin paikka rungossa, jotta kulkee näppärästi mukana, mutta onkohan näissä...? Vaikuttaa tosi hyviltä menopeleiltä! Mukavaa kärryttelykesää teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rengas täytyy irroittaa ajon ajaksi, mutta kärryn takana on säilytystila, jossa meillä kulkee aina rengas ajon aikana, sinne mahtuu myös esim. ostoskassi. Tämä tilava tavaratila oli yksi valintakriteereistä kaupassa käyntiä ajatellen.

   Mukavaa kesää myös sinulle!

   Poista
 6. Kiitos vastauksestasi! Täytynee laittaa samanlainen menopeli tilaukseen :) Aurinkoista kesää!

  VastaaPoista

Thanks for making my day!