sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Patikoimassa

Eilen suunnattiin vähän pidemmälle retkelle kuin viime viikonloppuna. Meille kävi itse asiassa vähän hassusti, sillä olimme perjantaina koko päivän lapsimessuilla ja tarkoitus oli käydä vain ajelulla isäni suvun "syntyseuduilla" ja fiilistellä vähän Pulkkilanharjun maisemia, kertoilla pojille vanhoista ajoista jne. Siis rentoilla pienellä road tripillä. Yllättäen lapsilta löytyikin sitten energiaa ja he alkoivat kinuta laavuretkelle. No mikäs siinä. Googlettelun perusteella sellainen löytyikin, nopeasti kaupan kautta ja sitten matkaan. Aivan sattumalta törmäsimme lähettyvillä asuvaan mummiini eli poikien isomummiin, joka lähti matkaamme. Mummini on varsinainen teräsmummo, joka hiihtää kyseisen 7km järkyttäviä nousuja sisältävän lenkin talvisin useamman kerran viikossa :D Isomummi oli onnessaan, kun pääsi viettämään aikaa lapsenlapsenlastensa kanssa ja lapsista oli kerrassaan hassua, että mukaan tarttui isomummikin - kuten keskimmäinen asian myöhemmin esitti: "ja sitten me löydettiin sieltä laavuretkeltä mummokin". Täydellisen kevätpäivän retken kruunasivat aurinko ja paluumatkalla metsässä sinisenään kukkineet sinivuokot. Sekä överi herkut jälkkärit eli s'moresit. Hauskaa oli! Tänään aamulla sitten nukuttiin pitkään koko poppoo ja kohta lähdetään Fellmannin pellolle tekemään taidetta. Eläköön kevät ja pitkät viikonloput!
6 kommenttia:

 1. Mikäs tämä jälkiruokaherkku oli? Näyttää ihanalta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on s'mores, joka on perinteinen jenkkiläinen retkiherkku. Tarvitaan jotain välipalakeksin tyyppisiä (meillä oli muistaakseni Rainbown välipalakeksejä), vaahtokarkkeja ja suklaata. Paahdetaan vaahtarit ja sitten vedetään suklaan ja keksin väliin, vaahtareiden lämpö sulattaa suklaata kivasti ja nam, kun on hyvää :)

   Poista
 2. Ihanan kuuloinen (ja kuvien perusteella näköinenkin :) päivä teillä on ollut! :)

  Kivasti kirjoitat teidän perheen elämästä, käyn suunnilleen kerran viikossa täällä kurkkaamassa vaikka harvemmin tulee kommentoitua..

  Tuolla aiemmissa postauksissa kirjoitit kuinka teidän pienimmällä ei pysy hanskat kädessä ja taisi näissä kuvissa olla sama meininki ;) Meidän esikoisella oli sama juttu, laitoin silloin nuo lapasen pidikkeet kiinni haalarin alle (ts. ensin lapselle hanskat käteen ja pidikkeet kiinni hanskan reunaan ja paitaan, eli jos oli pitkävartinen hanska kiinnike oli melkein olkapäässä kiinni, ja sitten sujautetaan käsi haalarin tai takin hihaan)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, hanskaongelma jatkuu. Tosin tällä hetkellä hanskojen ollessa kädessä tulee taas hirveä huuto, kun ei poika saa otetta kepeistä, jotka nyt kiinnostavat pihalla niin hirveästi - etten sitten tiedä, kumpi on pahempi :D Hyvä idis tuo hanskat sisäpaitaan kiinni, täytyy kokeilla, jos se ei niin saisi sitä kättä luikerrettua pois. Nyt olen pukenut hanskat sisäpuolelle ja sitten nipsuilla vielä ulkopuolelta kiinni, mutta jotenkin se saa aina ne kädet venkoiltua sieltä välistä ulos...

   Poista
 3. Voi miten ihanan näköinen retki! Mekin haluaisimme liikkua enemmän luonnossa lasten kanssa, mutta jotenkin se jää aina aikomisen asteelle. Pitäisi olla tollainen rinkka - tai no onhan meillä Manduca...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Me itse asiassa kannetaan myöskin Manducan tyylisessä repussa lasta. Vähän siis vaihdellen... Viime kesänä ja syksynä tehtiin kaikki reissut niin, että muksu oli kantorepussa rinkan sijaan. Itse en tykkää kantaa rinkassa, vaan kannan mieluummin repussa. Edellisistä reissuista löytyy kuvia ja juttuja "vaellus" otsikon alta :)

   Poista

Thanks for making my day!