sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Eko-enkelit

Kuten jo aiemmin käpyporopostauksessa mainitsin, tykkään askarrella lasten kanssa mukavia, helppoja juttuja, jotka eivät aiheuta stressiä ja hampaiden kiristelyä. Toki on ihanaa myös välillä paneutua ja askarrella itse vähän enempi hc-juttusia, mutta varsinkin näin joulun alla on mielestäni ihanaa askarrella yhdessä. Lasten iloa ja luovuutta on inspiroivaa katsella!

Tällä kertaa askartelimme enkeleitä kuusen koristeiksi. Ainakin itselleni nämä ovat tuttuja lapsuudesta. Nykypäivän enkelit valmistuivat kierrätysmateriaaleista: vanhan kirjan sivuista (alkuperäiset Tuhannen ja yhden yön tarinat, jotka ovat way too eksoottisia lapsille tai edes itsekseen luettavaksi ;) ), hukkapalasta tapettia, ja Eco Heartin kierrätyspuuvillalangasta.


Ei kannata ottaa stressiä jos lasten taitoksista ei tule niin yksi yhteen, hienoja niistä tulee silti!Pikku N. kiinnittää kiiltokuvaa kieli poskella.

Askartelun lomassa juotiin glögiä, juteltiin tontuista ja kuunneltiin joululauluja.
Vielä kuvalliset ohjeet:


1. Taittele paperi haitariksi leveyssuunnassa, riippuen paperin leveydestä, joudut ehkä liimaamaan kaksi paperia yhteen, kuten itse tein käyttäessäni kapeita kirjan sivuja.2. Solmi naru n. 3/4 kohdasta haitarin ympärille.


 3. Leikkaa tapetista tms. paperista ympyrä. Tähän voisi käyttää kuvioleikkuria tms., mutta itse käytin Life Factoryn tuttipullojen rinkulaa ja piirsin ympyrämallit, jotka sitten leikkasimme irti - jos lapset leikkaavat itse, ei ympyröistä kannata tehdä liian pieniä.


 4. Kiinnitä ympyrän keskelle lapsen valokuva, enkelikiiltokuva tms.


 5. Leikkaa haitari yläosasta keskeltä kahtia ja kiinnitä liimalla sivuille "siiviksi", liimaa "kasvot" siipien keskelle. Tätä olisi tietysti voinut vielä koristella lisäämällä esim. glitteriliimaa kasvojen reunuksille, mutta me jätettiin nämä simppeleiksi ja vältyttiin näin glitteriövereiltä, joihin lasten kanssa usein päädytään...


Valmistui meillä muutakin, kuten...


hienoja köynnöksiä :)

sekä vauvaraketti, joka tässä lentää niin hurjaa vauhtia, että äiti ei edes pysynyt kameran kanssa mukana ;) Esikoinen askarteli myös hienon vihreän ninjan, mutta siitä ei saanut ottaa kuvaa - hyvin salaisia juttuja nämä ninja-asiat nähkääs ;)Enkelit liihottivat suoraan lastenhuoneen kuusen oksille. Siirretään ne sitten aattona isompaan kuuseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for making my day!