sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Pikkujouluttelua, leffatreffejä ja joulumenua

Pikkujoulut juhlittu mukavassa porukassa lähimpien ystävien kesken, käyty miehen kanssa siskon ja tämän aviomiehen kera tuplatreffeillä katsomassa Hobitti (juuri niin loistava kuin toivoinkin, nyt voi alkaa intoilemaan Les Misestä!) sekä ostettu viimeisetkin joululahjat.Tykkäsin! Muistutti minua jenkeissä joulunaikaan nautitusta hot ciderista.


Erinomainen luomuviini!
Joulukortit pääsevät joka vuosi esille eri tavalla, on ollut narusta roikkuvia ja joulukorttikuusta seinällä - tänä vuonna pääsivät koristamaan yläkerran olkkarin pylvästä.Kotona oli kiva juhlia helpossa ja simppelissä asussa: H&M ikivanha neuletakki ja me&i:n (näköjään ryppyinen :O) mekko.
 (Sori huonot kuvat, mulla on ollut vähän haasteita kameran asetusten kanssa, koska täällä on nyt niiin valoisaa :D)

Tänään virittäydytään joulutunnelmiin, noudetaan kinkku ja kalkkuna hallista, leivotaan pipareita ja kääritään vielä viimeiset lahjat. Viime hetken tunnelmissa on melkoista taikaa, perhsoset lasten vatsanpohjista tuntuvat liitelevän myös meille aikuisille päin. Ilmassa tuntuu se lapsuuden jouluista tuttu jouluntaika. 

Viime hetken valmisteluihin kuuluu myös kokkaaminen (osa on toki tehtynä jo etukäteen). Ruoka on minulle erittäin olennainen osa joulua. Tänä vuonna meidän joulumenumme on seuraava:

rosolli
silli
graavilohi
kylmäsavulohi
sienimureke
camembertia päärynä-balsamico hillokkeella
sahramilla ja siiderillä marinoituja omenoita

***
joulukinkku
kalkkuna, valkoviinikastiketta ja karpalochutney
riisipilahvi päärynöillä ja rusinoilla
lanttulaatikko
porkkanalaatikko
imelletty perunalaatikko

***

hedelmäkakku
mantelikakku
suklainen luumukakku ja piparikerma
piparkakut


Ihastuttavaa aaton aattoa kaikille!

3 kommenttia:

Thanks for making my day!