torstai 20. joulukuuta 2012

Tasteful Gifts

Näin aamulla, lievässä kofeiininyliannostustilassa, vaikuttaa runosuoni sykkivän näitä sanaleikkejä. So bare with me ;) Any-o-how, eilen tein osan ruokalahjoista. Esikoisen eskariopettajat saavat browniet tai hedelmäkakun purkissa ja Ollin kummit saavat pienen herkkukorin, johon tein maanantaina Stockalta ostamanai luomu neitsytoliiviöljypullon kaveriksi salaattikastikemixin. Tänään olisi sitten tarkoitus keitellä isoäidin reseptillä kermakaramelleja, joita ajattelin pakata pieniin sellofaanipussukoihin muille esikoisen hoitotädeille ja lisäksi Luke pitäisi valjastaa taiteilemaan kortteja...

Koristelin purnukat samaan tyyliin kuin joulukorttimme sekä pakettikortit ja joulupaketit. Tykkään, että kaikki toistavat ikäänkuin samaa teemaa. Paperinaru on jämiä hääaskarteluistamme reilun viiden vuoden takaa :D

Salaattikastikemix:

2 rkl sinappijauhetta
3 rkl Provencen yrttiseosta
2 tl mustapippuria
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 rkl valkosipulijauhetta

Jauhetaan hienoksi massaksi ja säilötään ilmatiiviiseen purkkiin. Salaatinkastiketta saadaan sekoittamalla n. 1rkl (tai maun mukaan) jauhetta 3rkl oliiviöljyä, 3rkl vettä ja 3rkl balsamicoa. P.S. Tähän purkkiin mun olisi pitänyt tehdä varmaan n. kolminkertainen annos.




Hedelmäkakkumix:

5dl vehnäjauhoja
1rkl piparkakkumaustetta
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1dl fariinisokeria
1,5dl sokeria
1 rasia hedelmäpaloja

Kakkuun tarvitaan lisäksi:

150g voita
2 munaa
(tilkka brandyä)
2dl ranskankermaa tai piimää

Ohjeet valmistukseen:

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon vuorotellen brandylla maustetun ranskankerman kanssa. Paista 175 asteessa n. 50 min tai kunnes testitikku tulee ulos puhtaana.



Browniemix:

3dl jauhoja
1,5dl kaakaojauhetta
2dl sokeria
2dl fariinisokeria
1/2 pussia Taloussuklaarouhetta
1/2 pussia hasselpähkinärouhetta

Valmistukseen tarvitaan lisäksi:

200g voita
2 munaa
1tl leivinjauhetta

1tl vaniljaa
Vaahdota voi ja sokerit, lisää munat joukkoon yksitellen. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 200 asteessa n. 20 min.



Mukavan makoisaa torstaita kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for making my day!