1 dl vehnäleseitä
2,5 dl | vehnäjauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | soodaa |
1 tl | suolaa |
1 tl | sokeria |
50 g | voisulaa tai juoksevaa margariinia |
1,5 dl | kermamaitoa (pelkkä maitokin toimii) |
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mittaa kuivat ainekset kulhoon, sekoita puulastalla joukkoon kermamaito ja sulatettu rasva.
2. Kaada taikina jauhotetulle leivinalustalle ja kauli n. 1cm paksuksi levyksi. Leikkaa levystä leipäsiä juomalasilla tai muotilla. Paista uunissa n. 10 min tai kunnes pinta on vaalean kullanruskea. Nauti voisulan kera.
Teeleivät ovat parhaimmillaan lämpöisinä ja teekupillisen kanssa nautittuna, itse juon iltaisin rooibosta, niin ei unikaan häiriinny. Lapsille maistuu hunajalla maustettu hopeatee: 2 osaa vettä, 1 osa maitoa, 1 rkl hunajaa.
Lämpöistä lauantaita kaikille! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
P.S. Käykäähän tsekkaamassa mun uusi about-sivu, toivottavasti tykkäätte! :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Thanks for making my day!